Ebben a menüpontban gyüjtött recepteket találhattok, mejek könnyen elkészíthetők és még finomak is!!Készítette:En
Görög saláta:
Hozzávalók:
- 1db paprika
- 4db nagy paradicsom
- 2db közepes fej hagyma
- 1db nagy kígyóuborka
- 10 dkg feta sajt
- 12-16 db fekte olivabogyó
- 10-12 db bazsalikom levélke
-Az öntethez:
- 2 evőkanál citromlé vagy borecet
-só, bors
- 1 evőkanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma
-1 mokkáskanál oregánó
-5 evőkanál olivaolaj
Elkészítése:
A paprikát kicsumázzuk, magját, ereit eltávolitjuk, vékony csíkokra vagy karikára szeleteljük. A paradicsomok szárcsonkját kivágjuk, gerezdekre vagy közepes kockákra aprózzuk. a hagymát és a hámozatlan uborkát felkarikázzuk vagy kisebb kockákra vágjuk. Az öntethez citromlében vagy borecetben oldódásig keverünk egy csapott mokkáskanál sót, ízlés szerint frissen őrölt borsot, hozzáadjuk a mustárt, az áttört fokhagymát, az oregánót apránként az olívaolajat, és jól elkeverjük. a saláta tetejére locsoljuk, óvatosan átforgatjuk a zöldségeket. Lefedjük, és tálalásig hidegre tesszük. a sajtot kisebb kockákra vágjuk. Az olívabogyókat lecsepektetjük, a bazsalikom leveleket leöblitjük, szárazra törölgetjük, tálaláskor szépen elrendezgetjük!!!
Remélem hasznát veszitek és ízleni is fog!!!Egs!
Kókuszgolyó:
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 tasak vanillin cukor
- 1 mokkáskanál rumaroma
- 1 csomag kókuszreszelék
- 2 dl meggylé
Elkészitése:
A háztartási kekszet elkeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és kakaóval. A rumaromával ízesített meggyléből annyit teszünk hozzá, hogy könnyen formálható legyen. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. A kész kókuszgolyókat fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkeményedjenek egy kicsit.
Sajtos rúd:
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg sütőmargarin
- 18 dkg reszelt sajt
- 1 dkg élesztő
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál só
Elkészitése:
A hideg margarint gyorsan elmorzsolom a liszttel. Belemorzsolom az élesztőt (nincs felfuttatva), megsózom, kb. 12 dkg reszelt sajtot belegyúrok a tojás sárgájával és a tejföllel együtt (ha száraz, még egy evőkanál tejfölt teszek bele). 1 órát vagy akár egy egész éjszakát pihentetem nejlonban vagy lezárt tálban.
Másnap átgyúrom, fél cm vastagra kinyújtom, tojásfehérjével megkenem (amit előzőleg villával kicsit felverek). Megszórom a maradék reszelt sajttal, majd a sordófát könnyedén végighengergetem a tészta tetején. Derelyevágóval 1 cm szélesre vágom, majd ujjnyi hosszúra.
Száraz sütőlapon sűrűn egymás mellé rakosgatom őket, és előmelegített, forró sütőben pár perc alatt aranybarnára sütöm (vigyázat, a sajt könnyen megég!).
|